Personvern & Cookies

Med nye EU-regler for informasjonsinnhenting og personvern lurer mange på hva «cookies» er. Her finner du informasjon om «cookies» og vår personvernerklæring.

Hvem vi er

Behandlingsansvarlig enhet er: Arendal Vannscooter Utleie AS, norsk selskap med organisasjonsnummer 921 268 300.

Cookies

Ved å bruke vår nettside samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.

«Cookies» – eller «informasjonskapsler» – er en standard teknologi som stort sett alle nettsider bruker i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne, og den gjør at vi kan holde styr på hva du legger i handlekurven din og hvilke varer som presenteres, samt gir oss statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre bedre for brukerne våre. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at det vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies.

Som de fleste andre nettsteder samler vi inn informasjon automatisk og lagrer den i loggfiler på våre servere. Dette er informasjon som f.eks. IP-adresser, hvilken type nettleser man bruker på våre sider, bredbåndsleverandører (ISP), operativsystemer, dato og tid for besøk, samt en del data om navigasjon.

Informasjonen vi samler inn bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre nettsidene våre bedre for deg som besøker oss på nett. Informasjonen vil kun benyttes internt og vil ikke videreføres til noen 3. part og/eller andre personer utenfor behandlingsansvarlig. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Personopplysninger vi samler inn fra deg

Kontaktskjemaer

Dette er opplysninger du oppgir til oss når du kontakter oss. Dette kan inkludere navn, epost, telefonnummer og fødselsdato.

Automatisk innsamlede data

Dette er data som du ikke oppgir til oss direkte, men som vi samler inn automatisk når du kommuniserer med våre servere. Dette inkluderer webserverlogger, epostserverlogger, samt andre automatisk genererte serverlogger. Disse loggene kan inneholde tidspunkt, IP-adresser, epostadresser, navn, telefonnummer og HTTP-headere som igjen kan inneholde nettlesertype, forrige besøkte nettadresse og språkinnstillinger.

Hvorfor vi samler inn personopplysninger

Formålet med å samle inn personopplysninger er:

  1. å identifisere deg som kontakter oss

Hvordan dine personopplysninger brukes

Kontaktskjemaer

Opplysningene brukes til å besvare dine henvendelser til oss og å registrere bookinger.

Automatisk innsamlede data

Slike data blir brukt for å vedlikeholde, beskytte og forbedre våre tjenester og gi deg en bedre supportopplevelse. Det blir også brukt for å oppdage, forhindre eller på annen måte adressere svindel, sikkerhets- og tekniske problemer.

Hvordan vi deler dine personopplysninger med andre

Vi deler ikke dine personopplysninger med andre utenom i forbindelse med at Google brukes til å analysere vårt nettsted og vår nyhetsbrevpartners mulighet for å inkludere deg ved utsending av e-poster.

Hvordan vi sletter dine personopplysninger

Personopplysninger som ikke lenger er nødvendige ut fra det formål de er lagret for vil bli slettet fortløpende.

Vi lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

Ønsker du å at vi sletter personopplysninger som er lagret hos tredjeparter som for eksempel vår nyhetsbrev-parner og liknende kan du ta kontakt med oss så vil vi hjelpe deg med dette.

Hvor lenge vi oppbevarer dine personopplysninger

Personopplysninger knyttet til fakturaer og betaling beholdes i minst 5 år, slik det er påkrevd i henhold til norsk regnskapslovgivning. Dine personopplysninger relatert til kundekontakt blir lagret så lenge du er kunde hos oss, og i minst 3 år etter at tjenestene og kundeforholdet er avsluttet.

Din rett til å klage

Hvis du er en fysisk person bosatt i EU eller EØS, og du mener at vår bruk og behandling av dine personopplysninger er i strid med personopplysningsloven, GDPR eller annen gjeldende lovgivning, har du rett til å klage til det norske Datatilsynet eller til tilsvarende tilsynsmyndighet i landet der du er bosatt.

Endringer i personvernerklæringen

Du aksepterer at vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i Personvernerklæringen fortløpende. Hvis vi gjør viktige endringer i personvernerklæringen kommer vi til å informere deg her, via e-post eller ved hjelp av en notis på vårt nettsted, minst tretti (30) dager før endringene trer i kraft.